Samen denken – een experiment in Noord

05-11-2017

Het afgelopen half jaar voerden we meer dan 25 gesprekken in Amsterdam Noord. Aan het Buikslotermeerplein, in leegstaande flats in Molenwijk, in de wind op het NDSM terrein. We zijn het de gespreksmarathon gaan noemen. Marty, Teus, Sonia, Ashraf, Ildiko, Moira en Greetje: een greep uit de vele mensen die met elkaar in gesprek gingen.

Donderdag 16 november vindt er ter afsluiting van deze prachtige reeks en dit inspirerende jaar in Noord een gesprek plaats op het Buikslotermeerplein: Samen denken – een experiment. Heb jij net als wij de behoefte om buiten je eigen kring met (onbekende) stadgenoten in gesprek te gaan? Kom dan naar deze feestelijke afsluiting.

We zijn allemaal verschillend én allemaal hetzelfde. Sommigen zeggen: ‘De overeenkomsten zijn groter dan de verschillen.’ Anderen zeggen: ‘De verschillen zijn niet te overbruggen.’ Hoe dan ook, we moeten en we mogen het met elkaar doen; deze stad vormgeven, haar bezielen en belichamen.

In Samen denken – een experiment wordt zichtbaar hoe je als groep denkt. David Bohm, de grondlegger van deze gespreksvorm, doet de volgende uitspraak: ‘Je denkt nooit alleen. Al je gedachten zijn verbonden met de gedachten van anderen.’ Een troostrijke gedachte en een verplichting in één. Want als onze gedachten met elkaar verbonden zijn laten we daar dan gebruik van maken!

We beginnen om 19:00 uur op het plein waar we voor de laatste keer dit jaar onze bar openen; voor de Jumbo, naast de Febo. Het gesprek vindt plaats in de Modestraat, een geweldig huis van de buurt met ateliers, een kapper, goede koffie, een echte boetiek en nu dus ook een heuse gespreksruimte. Na afloop heffen we het glas en is er te eten. Ook als je niet aanwezig kan zijn tijdens het gesprek ben je vanaf 21.00 uur van harte welkom om met ons te vieren.

Join