Projecten

Where Should We Begin

Met nieuw en bestaand werk reflecteren we op de situatie waarin we ons bevinden en denken we samen na over de stappen die we nu zetten. We ontwikkelen performatieve gesprekken voor de online omgeving en daarnaast bereiden we ons nu al voor op het moment waarop we weer bijeen kunnen komen; met of zonder 1,5 meter afstand. Hoe ontmoeten we elkaar nu en dan? Hoe reflecteren we op wat ons overkomen is?

Lees meer

Dying Together op Oerol

Deze zomer staan we met Dying Together / Earth op Oerol. Tien dagen lang, ’s ochtends vroeg, op een open plek in het bos. DYING TOGETHER / Earth gaat over de relatie tussen mensen, dieren en planten en onderzoekt hoe we het leven en daarmee de dood waarderen van alle levende wezens op aarde.

Lees meer

Building Conversation tijdens Warming Up Festival

Van 12 t/m 22 oktober vindt het Warming Up Festival plaats en wij zijn erbij met de performance Dying Together / Earth en enkele van onze straatgesprekken. Samen met deelnemend publiek en voorbijgangers gaan we in gesprek over de ecologische uitdagingen waar we voor staan. 

Lees meer

c: Maarten Tromp

Building Conversation Amsterdam

In de maand september staan we geregeld met onze houten pop-up bar op een centrale plek in Amsterdam Zuidoost. Daar voeren we op diverse, niet alledaagse wijze, gesprekken met mensen die komen aanlopen. Building Conversation zet zich in voor een samenleving die in beweging is; waarin de lenigheid van denken beoefend wordt en gefixeerde standpun­ten en verhoudingen weer in beweging komen.

Lees meer

Building Conversation in Rhein Neckar

Dit najaar zijn we voor de tweede keer op rij te gast bij Matchbox in Rhein Neckar. Matchbox is een culturele organisatie die zich specifiek richt op de rurale omgeving en er alles aan doet om inwoners uit de regio direct te betrekken bij toonaangevende kunstprojecten uit heel Europa. We zijn er trots op inmiddels een vaste partner te zijn binnen het programma dat ze samenstellen.

Lees meer

Building Conversation op school

Building Conversation op School is een programma waarin leerlingen en docenten samen onderzoeken hoe ze met elkaar spreken en kunnen spreken. Recent onderzoek naar democratische kernwaarden onder jongeren toont aan dat een open discussieklimaat in de klas een belangrijke factor is voor het bevorderen van democratisch burgerschap.

Lees meer

Ongemakkelijke gesprekken in het Tropenmuseum

Het liefst gaan we ongemakkelijke situaties uit de weg. Maar waarom eigenlijk? Door ongemakkelijke thema’s bespreekbaar te maken komen we meer over elkaar te weten. Om deze reden starte het Tropenmuseum samen met Building Conversation een jaar geleden met de serie Ongemakkelijke Gesprekken over sociale en culturele botsingen en taboes

Lees meer

Building Conversation in Artis

Hoe kijken we naar (dode en levende) dieren in het Antropoceen? In een klein gezelschap kijken we naar opgezette dieren, levende dieren en kunstwerken en onderzoeken we wat we zien. We bespreken onze manier van kijken, onderzoeken onze aannames en geven samen betekenis.

Lees meer

Building Conversation op de Academie van Bouwkunst

Na internationaal gevierd beeldenkunstenaar Sarah van Sonsbeek en de Russische architect Alexander Brodsky is dit jaar Building Conversation artist in residence bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Gedurende 10 dagen werken we met 130 masterstudenten uit 37 verschillende landen, in het kader van de Winterschool.

Lees meer