Projecten

Building Conversation onderdeel Summer School Klimaat – Universiteit Gent

Tijdens de Summer School Klimaat van Universiteit Gent zijn Peter Aers en Obiozo Ukpabi te gast met het Parlement van de Dingen.

Lees meer

The Gathering

We nodigen je uit om van 20 tot en met 23 oktober samen met ons mee te doen aan The Gathering! The Gathering bestaat uit vier dagen die we samen met internationale gasten en kunstenaars, en hopelijk ook jou, vormgeven. Tijdens de eerste twee dagen werpen we in verschillende verdiepende werkgroepen nieuw licht op bestaand werk. Daarna is er een publiek programma van twee dagen met performance en debat. Je kunt meedoen aan de verdiepende werkgroepen en/of het publieke programma.

Lees meer

Building Conversation bij ArtEZ University of the Arts

Op 30 en 31 augustus opent Building Conversation samen met docenten en studenten bij ArtEZ het nieuwe studiejaar van de lerarenopleiding voor theater. We voeren het Gesprek zonder woorden, Parlement van de dingen en het Agonistisch gesprek. Op de laatste dag sluiten we af door samen te werken aan een experiment.

Lees meer

De natuur laten bewegen

In ‘de natuur laten bewegen’ verkent Building Conversation samen met Bram Vreeswijk – geïnspireerd door de filosoof Alfred North Whitehead – de ervaring van deelname aan de natuur. We bezoeken een plek en ervaren wat er op deze plek beweegt, inclusief wat er in ons beweegt. We ademen, bewegen, raken aan, voelen, denken en geven woorden aan wat we ervaren. De plek en onze lichamen blijven. De plek en onze lichamen veranderen voortdurend.

Lees meer

Building Conversation bij KHio – Oslo National Academy of Arts (NO)

In september zijn we terug bij KHiO – Oslo National Academy of the Arts. Samen met docenten en studenten voeren we enkele Impossible Conversations waarbij we het concept Judgement onderzoeken. Hoe beoordeel je een artistiek werk? Hoe oordeel je in een artistieke context of omgeving?

Lees meer

Building Conversation tijdens Talking Landscapes van Metropolis (DK)

Tijdens Talking Landscapes voeren we van mei tot en met september een reeks gesprekken verspreid over 11 steden tussen Kopenhagen en Aarhus. Talking Landscapes is een serie van gesprekken en uitwisselingen op het platteland waarbij gekeken wordt naar de manier waarop we communiceren.

Lees meer

Building Conversation onderdeel RASL Summer Studio 2022

Tijdens RASL Summer Studio 2022 is Lotte van den Berg namens Building Conversation gast-artiest en mentor.
De tiendaagse trans disciplinaire workshop vindt plaatst van 8 tot en met 17 juli en heeft dit jaar als thema: Moving Shorelines and Floating Worlds: Re-imagining Tomorrow’s Water Climate through the Arts and Sciences.

Lees meer

Building Conversation onderdeel Whole Child Development-programma

Building Conversation is door Stichting Nivoz uitgenodigd om een middag vorm te geven als onderdeel van het Whole Child Development-programma. Op deze dag voeren wij samen met leraren en schoolleiders het Parlement van de dingen, het Onmogelijk gesprek en het Agonistisch gesprek.

Lees meer

Uniarts Helsinki & The Art of Assembly

Building Conversation is een week te gast bij Uniarts Helsinki. Samen met dramaturg en curator Florian Malzacher geeft Lotte van den Berg een workshop. Tijdens de workshop gaat Lotte dieper in op wat embodied learning & physical thinking betekent voor ons werk en neemt hiervoor de werken Dying Together en RIZOOM als vertrekpunt. Daarnaast neemt ze deel aan The Arts of Assembly, XVII Assembling Knowledge.

Lees meer

RIZOOM tijdens Arcadia in Leeuwarden

Building Conversation werkt tijdens BoskLab en PAFFF verder aan RIZOOM. In de binnenstad van Leeuwarden is het wandelend bos van Bosk vertrekpunt voor verdere verkenning. Ook in de stad is natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat gebeurt er als we stoppen met de poging die twee uit elkaar te trekken en ons juist verdiepen in de manier waarop we in alles verweven zijn; huid en vezels, ijzer en blad.

Lees meer

Building Conversation met Matchbox in Rhein-Neckar (DE)

Sinds afgelopen januari zijn we weer te gast bij Matchbox en organiseren we samen met hen gesprekken. Matchbox is een culturele organisatie die zich richt op de rurale omgeving en de inwoners hiervan betrekt bij toonaangevende kunstprojecten uit de eigen regio en de rest van Europa.

Lees meer

Constructing a Collective Gaze

Onder de naam Constructing a Collective Gaze ontwikkelt Building Conversation (nieuw) werk. We onderzoeken manieren van samen-kijken en hoe een gedeelde betekenis onze relatie met elkaar vormt en verandert. We kijken hierbij naar het collectief: wat is een collectieve kijkervaring, hoe wordt een individuele ervaring in een groep gedeeld en hoe wordt samen betekenis gegeven? […]

Lees meer

Building Conversation tijdens International Internet of Things Days

Tijdens de International Internet of Things onderzoeken we met het Parlement van de dingen onze verhouding tot al het andere waarmee we ons in systemen en netwerken verhouden.

Lees meer

Building Conversation op scholentour in Noorwegen

In samenwerking met het Østfold Internasjonale Teater zijn we in Maart gedurende een aantal weken op zes verschillende middelbare scholen in Noorwegen te vinden. We voeren het Parlement van de dingen en het Agonistisch gesprek.

Lees meer

Building Conversation bij Koninklijk Conservatorium Antwerpen (BE)

De gehele maand maart is Building Conversation artist-in-residence bij het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (BE). Tijdens deze residentie openen we een laboratorium voor het gesprek en delen we onze praktijk met de studenten.

Lees meer

GEANNULEERD – Parlement van de Dingen tijdens Samen Toekomst Maken

Sinds een aantal jaar organiseert de Associatie voor Jeugd het Samen Toekomst Maken evenement. Een evenement voor en door professionals uit het jeugddomein waarbij kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovatie bij elkaar worden gebracht. Building Conversation is er dit jaar bij met het Parlement van de dingen waarbij we kijken naar het jeugddomein in relatie tot de letterlijk fysieke omgeving.

Lees meer

GEANNULEERD – Building Conversation te gast bij Zurich University of the Arts

Gedurende een week is Building Conversation artist-in-residence bij de Zurich University of the Arts. Tijdens deze week openen we een laboratorium voor het gesprek en delen we onze practice met dramaturgie- en regiestudenten. We voeren verschillende gespreksvormen en kijken waar er vanuit de studenten behoefte aan is.

Lees meer

Première RIZOOM tijdens Jonge Harten Festival Groningen

Op zaterdag 20 november beleeft het nomadisch kunstwerk RIZOOM haar première. Op zondag 21 november gaat ook de voorstelling DYING TOGETHER / Futures in première. Beide performances maken deel uit van het Future is Coming programma van het Jonge Harten Theater Festival Groningen. Lotte van den Berg, die de regie voert over beide werken, is artist-in-residence van het festival.

Lees meer

Washing Hands tijdens Museumnacht Amsterdam in Tropenmuseum

Tijdens de Museumnacht 2021 is Washing Hand in het Tropenmuseum te zien als onderdeel van de tentoonstelling Healing Power. 
De tentoonstelling geeft inzicht in verschillende vormen van helende kracht en kijkt naar hoe we met elkaar om kunnen gaan nu de wereld zoals wij die kenden flink op zijn kop staat.

Lees meer

A CURSE POEM bij OPENBARE WERKEN van Kunstencentrum Vooruit (BE)

Na de de première in Kortrijk wordt A CURSE POEM verder doorgegeven in verschillende steden. Eerste stop is Gent waar A CURSE POEM onderdeel is van OPENBARE WERKEN. OPENBARE WERKEN is een artistieke ontdekkingsreis waarbij Kunstencentrum Vooruit kunstenaars en hun werk met de stad Gent en haar inwoners wil verbinden.

Lees meer

Building Conversation bij City of Women (SI)

In oktober reizen we af naar Slovenië en nemen we deel aan het International Festival of Contemporary Arts – City of Women.
We werken eerst een week samen met een groep vrouwen en dragen verschillende gespreksvormen aan hen over. Aan het einde van deze week begeleiden we tijdens het festival samen hen het Parlement van de dingen, Agonistisch gesprek, Impossible Conversation en Gesprek zonder woorden.

Lees meer

Building Conversation bij het Humboldt Forum (DE)

Eind september zijn we bij het Humboldt Forum(Berlijn) met een serie van online gesprekken. Vier dagen lang voeren we het Impossible Conversation in het Engels en in het Duits. Samen met het Humboldt Forum hebben we een aantal onderwerpen gekozen die zich verhouden tot de tot de veranderende tijden waarin we nu leven.

Lees meer

Building Conversation met KAAP (BE)

In oktober zijn we weer op uitnodiging van Kunstencentrum KAAP in België. Deze keer zijn we onderdeel van het Festival van de Architectuur in Oostende. We voeren het Parlement van de Dingen. Daarnaast gaat Peter Aers in gesprek met programmeur Stine Sampers over het Rethink & Replace-traject bij KAAP.

Lees meer

Leren programmeren in de bibliotheek – LUX Nijmegen

Sinds twee jaar organiseert LUX Nijmegen samen met Rijnbrink de leergang Leren Programmeren voor de bibliotheek.
De leergang is ontwikkeld voor programmamakers in bibliotheekland en richt zich op die transitie naar een programmamaker die met en voor zijn doelgroep programmeert in andere vormen dan de standaard workshop, lezing en cursus.

Lees meer

Building Conversation bij P.A.R.T.S. in Brussel (BE)

Op 8 en 9 september openen we het nieuwe schooljaar van P.A.R.T.S. School for Contemporary dance. We zijn twee dagen aanwezig en voeren het Impossible Conversation on Home en doen Samen Denken.

Lees meer

DYING TOGETHER / Futures ism Phoenix Vrijplaats

In augustus organiseren we samen met Phoenix Vrijplaats in Stadsschouwburg Utrecht een spelreeks van DYING TOGETHER / Futures. Verdeeld over 6 dagen komen er maar liefst 20 groepen naar de schouwburg om mee te doen aan DYING TOGETHER / Futures en deel te nemen aan een workshop die we in het verlengde hiervan organiseren.

Lees meer

Dag van de Architectuur – Het station als ontmoetingsplek

In het kader van de Dag van de Architectuur is Building Conversation met Het Vlak in het stationsgebied in Nijmegen. De belangrijkste herontwikkeling in Nijmegen is die van het stationsgebied. Na jaren van achterstallig onderhoud en tussenoplossingen, wordt deze publieke entree van de stad de komende jaren grondig verbouwd. Naast het ontvlechten van verkeersstromen ligt een […]

Lees meer

Building Conversation bij SANTARCANGELO 2050 – FUTURO FANTASTICO (IT)

In juli reizen we met een groot deel van het team af naar het Santarcangelo Festival. Santarcangelo is een van de belangrijkste en oudste festival van Italië en is gewijd aan hedendaags theater, dans en performance art. Met SANTARCANGELO 2050 – FUTURO FANTASTICO viert het festival haar 50-jarig bestaan en kijkt tegelijkertijd naar de toekomst.

Lees meer

A CURSE POEM bij Almost Summer Festival van BUDA (BE)

Gedurende dit hele jaar is BUDA zoveel als ze konden doorgegaan met het hosten en ondersteunen van kunstenaars, zo ook N.E.S.H.A.A. (door onder andere Peter Aers en Obiozo Ukpabi van Building Conversation, met als resultaat dat A CURSE POEM op het Almost Summer Festival op 10 juni zijn première beleeft!

Lees meer

Building Conversation bij Sånafest (NO)

Op 19 en 20 juni zijn we met meerdere performatieve gesprekken aanwezig bij Sånafest in Noorwegen. Wij blijven deze keer nog thuis, maar een volledig lokaal team dat verbonden is aan het Oslo Internasjonale Teater – en aan wie we het werk twee jaar geleden al overdroegen – voert het Parlement van de Dingen, Gesprek […]

Lees meer

Washing Hands bij de Internationale Schillertage (DE)

Naast Brugge en Milaan reizen we in juni met Washing Hands ook naar Mannheim af en zijn we onderdeel van de Internationale Schillertage. Het festival heeft dit jaar een programma samengesteld rondom het thema ´samen´. Wat kunnen we vandaag de dag bereiken – gezien de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt – als we […]

Lees meer

Washing Hand op FAROUT Festival (IT)

Van 11 tot en met 15 juni zijn we met Washing Hands op het FAROUT Festival in Milaan (IT). FAROUT is een festival van BASE Milaan en is gewijd aan hedendaagse creatie en nodigt uit om na te denken over nieuwe manier van samenleven, samenzijn en co-creatie met kunstenaars, de natuur, de stad en de gemeenschap.

Lees meer

STRP Festival 2021 | All of Us

STRP Festival verkent dit jaar samen met kunstenaars, designers, filosofen en ontwikkelaars de thema’s collectiviteit en connectie. Building Conversation was afgelopen april al onderdeel van het avondvullende programma Me and You and Everything We Know met Impossible Conversation on Collectivity en neemt in juni deel aan het festival.

Lees meer

Singapore International Festival of Arts (SG)

In mei zijn we onderdeel van het Singapore International Festival of Arts (SIFA) 2021.
SIFA is een jaarlijks festival dat al sinds 1977 een divers aanbod op het gebied van theater, muziek, dans, film en beeldende kunst uit de hele wereld laat zien. Het programma van dit jaar richt zich op het hier en nu.

Lees meer

Future Tellers Zuidoost; een project in samenwerking met TAAK en de KAZERNE

In januari en februari 2021 organiseren we een reeks gesprekken met de Future Tellers, een groep jonge mensen uit Zuidoost. Samen met de KAZERNE, een creatieve broedplaats voor jong en oud in Reigersbos, formeerde TAAK een groep jongeren waarmee we in gesprek gaan over eigenaarschap, de wijk en de wijze waarop jongeren willen en kunnen […]

Lees meer

Building Conversation en Theater Na de Dam

Speciaal voor de makers van de jongerenprojecten van Theater Na de Dam geeft Building Conversation twee keer een reeks inspiratiesessies van drie dagdelen waarin wordt onderzocht hoe een andere manier van spreken met elkaar vorm te geven. Dit ter inspiratie voor het ontwerpen van gerichte ontmoetingen tussen de jongeren en de oorlogsgeneratie: hoe maak je […]

Lees meer

Water Webinar: The Water Inspiration

Building Conversation is uitgenodigd om deel te nemen aan de Water Webinars Series. Deze serie webinars wordt georganiseerd door de Universiteit Gent (België), University of California Berkeley (VS) en de University of Queensland (AU). De webinars bieden een breed scala aan perspectieven op het onderwerp Water en worden gepresenteerd door experts uit verschillende vakgebieden.Op 18 […]

Lees meer

Building Conversation werkt samen met studenten van DAMU in Praag

Sodja Lotker (dramaturg en curator) is betrokken bij Building Conversation als gespreksbegeleider én doceert aan DAMU, de Academie voor Performance Kunst in Praag. Praag ging eerder dan Nederland weer in volledige lockdown en Sodja vroeg ons om gedurende 7 weken te werken met een groep studenten aan ‘distant dramaturgy and performance’ en samen met de […]

Lees meer

Impossible conversation on Failure met Rest for the Wicked – Demos

Kunstenaarscollectief Rest for the Wicked startte in 2019 een onderzoekstraject rond falen en mislukken binnen participatieve kunstpraktijken. Ze verzamelden verhalen en ervaringen die kunstenaars en organisaties konden helpen hun ambities en praktijken te delen en verder te ontwikkelen. Nu is het tijd om te reflecteren op hoe dat falen ook een vruchtbaar begin kan zijn. […]

Lees meer

Onmogelijk gesprek over seksisme ism LUCA

Wat is seksisme? Hoe worden wij daar, vanuit onze verschillende rollen, genders, perspectieven mee geconfronteerd? Wat zijn persoonlijke grenzen in een relatie tussen student en docent, onder studenten of docenten? Vanuit een nood aan introspectie binnen de opleiding Beeldende Kunsten, campus Sint-Lucas Gent (LUCA School of Arts) voeren wij samen met hen een open gesprek […]

Lees meer

Building Conversation op de Academie van Bouwkunst

Na internationaal gevierd beeldenkunstenaar Sarah van Sonsbeek en de Russische architect Alexander Brodsky is dit jaar Building Conversation artist in residence bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Gedurende 10 dagen werken we met 130 masterstudenten uit 37 verschillende landen, in het kader van de Winterschool.

Lees meer

Impossible Conversation on the Future ism Almere 2.0

Denken over en werken aan de toekomst van Almere is de kernactiviteit van het programma Almere 2.0. Maar hoe praat je over de toekomst? Hoe roep je beelden op van dat wat nog niet is? Voor Impossible Conversation on the Future gaan we samen met het programmateam van Almere 2.0 te raden bij de Jezuïeten […]

Lees meer

Onmogelijk gesprek over financiële veerkracht tijdens De Zaak Cultuur

Wat betekent financiële veerkracht voor ons persoonlijk en professioneel? Wanneer ervaren we het wel of niet hebben van geld als een mogelijkheid of juist als een beperking? Hoe voorkom je dat spreken over geld abstract en afstandelijk wordt en hoe bespreken we onze persoonlijke, kwetsbare en zeer gevoelige verhouding met de financiële situatie waarin we verkeren? Voor […]

Lees meer

Building Conversation bij B.Motion Danza

How can a conversation be an artwork in itself?How do you question the role of the spectator?Why is it important to expand conversations beyond human beings?What has time to do with care? Tijdens het Italiaanse festival B.Motion Danza On Zoom werd Lotte van den Berg geïnterviewd door Peggy Olislaegers. Ze wisselden gedachten uit over woorden […]

Lees meer

Buitenplaats in Ter Apel

Vanaf begin 2020 heeft Building Conversation een buitenplaats in Ter Apel. Hier zijn we te gast op het terrein van een oude zetmeelfabriek die al veertig jaar leegstaat. Bomen, mossen en planten hebben het overgenomen. Daken storten in. Muren vallen om. Hier gaan we aan het werk door niet-te-doen en niet-te-handelen. Het transformatieproces dat decennia […]

Lees meer

Impossible Conversation on the Future bij Het Nationale Theater

In het kader van de Week van de Dialoog voeren we bij Het Nationale Theater een Impossible Conversation on the Future. Hoe praat je over de toekomst? Hoe roep je beelden op van dat wat nog niet is? Voor Impossible Conversation on the Future gaan we te raden bij de Jezuïeten die een gesprekspraktijk ontwikkelden […]

Lees meer

Time Loop voor kinderen in Kaaitheater

Als onze voorouders en nakomelingen ons zouden kunnen bezoeken, wat zouden ze ons dan zeggen over de keuzes die we nu maken? Op basis van deze vraag gaan we in Brussel in gesprek met kinderen middels ons performatieve gesprek Time Loop. In Time Loop reizen we door de tijd. We ontmoeten de ouders van de ouders […]

Lees meer

Educatieproject: Welkom in het Parlement van de Dingen

Op 24 november aanstaande zal de Franse filosoof en socioloog Bruno Latour (1949) de Spinozalens in ontvangst nemen in Amsterdam. Naar aanleiding van deze uitreiking organiseren we het educatieve programma Welkom in het Parlement van de Dingen voor havo- en vwo-leerlingen. Een unieke werkvorm rondom het gedachtegoed van Bruno Latour voor Voortgezet Onderwijs (VFVO). Centraal staat daarin zijn pleidooi […]

Lees meer

Cinéma Imaginaire in Italië

In 2015 ging Cinema Imaginaire van Lotte van den Berg in premiere; een performance gemaakt door toeschouwers die uitgedaagd worden een imaginaire film te maken die alleen in hun hoofd zal bestaan. Een uitnodiging om de realiteit op een ongewone manier te beleven en nieuwe perspectieven te zoeken. Plotseling, zonder dat iemand het merkt, verandert […]

Lees meer

‘Hoop: jongeren en klimaatverandering’ een project van VU, Building Conversation en VMBO’s

2019 was het jaar van het klimaatspijbelen. In 2020 is het stil geworden rond dit thema, met name door corona. Corona is van een andere aard, maar zowel corona als klimaatverandering tonen de kwetsbaarheid en onzekerheid van onze toekomst. Voor het eerst in generaties krijgen de jongeren van nu dikwijls te horen dat hun toekomst minder zal […]

Lees meer

Building Conversation bij CBK Zuidoost rondom A Fair Share of Utopia

Op vrijdag 18 september aanstaande organiseert CBK Zuidoost in samenwerking met Building Conversation de eerste publieke programmering rondom de tentoonstelling A Fair Share of Utopia. Op twee momenten gaat het publiek op een ludieke manier met elkaar in gesprek over de inhoud van deze tentoonstelling als ook de centrale vraag: Kun je je eigen belangen […]

Lees meer

Dying Together krijgt een onverwacht derde deel: Dying Together / Futures

Dying Together is een fysiek uitgevoerde denkoefening waarin performers samen met het publiek situaties van gezamenlijk sterven onderzoeken en ontrafelen. Dying Together is een reeks aan performances, die in de afgelopen jaren werd ontwikkeld en uitgevoerd op verschillende plekken in Europa, en geeft aandacht aan hedendaagse situaties waarin grote groepen mensen, dieren en ook ecosystemen […]

Lees meer

Conversation on the Future at Metropolis – Copenhagen

Met Metropolis focussen we ons op de toekomst. De onmogelijke, onzekere toekomst waarover moeilijk te praten is. In deze Coronasituatie worden veel vragen gesteld over de manier waarop we ons in de samenleving hebben georganiseerd. Voor Metropolis is Building Conversation een natuurlijk en noodzakelijk vervolg op de ervaringen van het 100-daagse wandelproject Wa (l) king […]

Lees meer

Impossible Conversation on Art tijdens Nederlands Theater Festival

Tijdens een bijzondere editie van het Nederlands Theater Festival, met live en online programmaonderdelen, voert Building Conversation het gesprek Impossible Conversation on Art. “Art is the line around your thoughts” Gustav Klimt. Hoe kunnen we praten en denken over kunst? En hoe organiseren we ons opdat kunst kan bestaan? Voor Impossible Conversation on Art gaan […]

Lees meer

To Care as Caress en Washing Hands op Afzender Boulevard

Bestaat er ook een culturele zone? Ja, weet Theaterfestival Boulevard. Het is zelfs de meest flexibele. Binnen de veranderlijke ruimte laten ze je deze zomer cultuur zien, horen en – dankzij de vindingrijkheid van makers – ook aanraken. Want zelfs in dit jaar dat Boulevard geen festival kan zijn, duiken ze op met concerten, performances […]

Lees meer

Washing Hands bij Mentrum

Op 6 èn 10 juni tussen 12.30 en 16.30 uur staat in de Foyer van Mentrum kliniek 1e Constantijn Huygensstraat de installatie Washing Hands. Washing Hands is een ritueel, ontworpen om fysiek contact terug te brengen in de publieke ruimte. Door elk aan een kant van de plaat plaats te nemen en elkaars handen met zeep te wassen, ontstaat er […]

Lees meer

Where Should We Begin op Het Imaginaire Eiland – Oerol

Ondanks het coronavirus kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De kunsten, en dat waar Oerol voor staat, hebben een doorstart gemaakt. Vanaf maandag 15 juni is Het Imaginaire Eiland vijf dagen lang in de lucht. Samen met diverse makers, waaronder Building Conversation, is een nieuw actueel programma samengesteld dat grotendeels virtueel plaatsvindt. Waar je […]

Lees meer

Digital Silence bij SPRING on Screen

Net zoals vele andere festivals is SPRING Performing Arts Festival in mei helaas afgelast. Maar SPRING bestaat natuurlijk nog wel. Ook al kunnen de voorstellingen niet gespeeld worden, toch presenteren de kunstenaars zich die in het festival zouden staan middels een online programma. Geen SPRING Performing Arts Festival dit jaar, maar een ‘SPRING on Screen’, een […]

Lees meer

Where Should We Begin

Met nieuw en bestaand werk reflecteren we op de situatie waarin we ons bevinden en denken we samen na over de stappen die we nu zetten. We ontwikkelen performatieve gesprekken voor de online omgeving en daarnaast bereiden we ons nu al voor op het moment waarop we weer bijeen kunnen komen; met of zonder 1,5 meter afstand. Hoe ontmoeten we elkaar nu en dan? Hoe reflecteren we op wat ons overkomen is?

Lees meer

Ongemakkelijke gesprekken in het Tropenmuseum

Het liefst gaan we ongemakkelijke situaties uit de weg. Maar waarom eigenlijk? Door ongemakkelijke thema’s bespreekbaar te maken komen we meer over elkaar te weten. Om deze reden starte het Tropenmuseum samen met Building Conversation een jaar geleden met de serie Ongemakkelijke Gesprekken over sociale en culturele botsingen en taboes

Lees meer

Building Conversation in Artis

Hoe kijken we naar (dode en levende) dieren in het Antropoceen? In een klein gezelschap kijken we naar opgezette dieren, levende dieren en kunstwerken en onderzoeken we wat we zien. We bespreken onze manier van kijken, onderzoeken onze aannames en geven samen betekenis.

Lees meer

Building Conversation tijdens Warming Up Festival

Van 12 t/m 22 oktober vindt het Warming Up Festival plaats en wij zijn erbij met de performance Dying Together / Earth en enkele van onze straatgesprekken. Samen met deelnemend publiek en voorbijgangers gaan we in gesprek over de ecologische uitdagingen waar we voor staan. 

Lees meer

c: Maarten Tromp

Building Conversation Amsterdam

In de maand september staan we geregeld met onze houten pop-up bar op een centrale plek in Amsterdam Zuidoost. Daar voeren we op diverse, niet alledaagse wijze, gesprekken met mensen die komen aanlopen. Building Conversation zet zich in voor een samenleving die in beweging is; waarin de lenigheid van denken beoefend wordt en gefixeerde standpun­ten en verhoudingen weer in beweging komen.

Lees meer

Dying Together op Oerol

Oerol gaat wegens de Corona maatregelen niet door. We zijn met het festival in gesprek over een mogelijk aangepast programma, meer informatie volgt.
Deze zomer staan we met Dying Together / Earth op Oerol. Tien dagen lang, ’s ochtends vroeg, op een open plek in het bos. DYING TOGETHER / Earth gaat over de relatie tussen mensen, dieren en planten en onderzoekt hoe we het leven en daarmee de dood waarderen van alle levende wezens op aarde.

Lees meer

Building Conversation op school

Building Conversation op School is een programma waarin leerlingen en docenten samen onderzoeken hoe ze met elkaar spreken en kunnen spreken. Recent onderzoek naar democratische kernwaarden onder jongeren toont aan dat een open discussieklimaat in de klas een belangrijke factor is voor het bevorderen van democratisch burgerschap.

Lees meer