Building Conversation Amsterdam

Building Conversation in Amsterdam Zuid-Oost zou aanvankelijk plaatsvinden in mei, maar is verplaatst naar september 2020 wegens de Corona maatregelen.

De stad Amsterdam is voor ons een uitdagende bio­toop. Building Conversation zet zich in voor een samenleving die in beweging is; waarin de lenigheid van denken beoefend wordt en gefixeerde standpun­ten en verhoudingen weer in beweging komen. Met performatieve gesprekken willen we het onderlin­ge begrip tussen mensen bevorderen en zo bijdragen aan het thema ‘leefbare stad’. Dit benaderen we op een inclusieve manier waarbij burgerschap, sociale cohesie en ecologisch bewustzijn belangrijke aan­dachtspunten zijn.

Amsterdam Zuidoost

In de maand september staan we elke vrijdag met onze houten pop-up bar op een centrale plek in Amsterdam Zuidoost. Daar voeren we op diverse, niet alledaagse wijze, gesprekken met mensen die komen aanlopen. Dit kan een open vraaggesprek zijn, bijvoorbeeld door met een groep naar een kunstwerk te kijken en te delen wat je ziet, of door objecten in een vlak te plaatsen en van daaruit het gesprek te voeren. Elk gesprek kun je in- en uitlopen, een volledig gesprek duurt ongeveer een kwartier, het gesprek kan over van alles gaan en iedereen is welkom. Het laat je ervaren wat een andere manier van spreken met je doet.

In het eerste weekend van oktober organiseren we een finale weekend voor de buurt. Tijdens dit weekend organiseren we verschillende langere gesprekken op diverse locaties in de wijk. Deze gesprekken worden begeleid door mensen uit Zuid Oost aan wie we onze werkwijze hebben overgedragen.

Building Conversation – Javaplein Amsterdam Oost – foto Devanté Notopawiro

Lokale gespreksbegeleiders uit Zuidoost

Omdat we het belangrijk vinden onze praktijk met zoveel mogelijk mensen te delen dragen we onze werkwijze over. Ben jij geïnteresseerd in het organiseren en faciliteren van ontmoetingen en gesprekken tussen mensen? Heb je zin om hierin nieuwe ervaring op te doen en anderen te ontmoeten die hier ook mee bezig zijn? Laat het ons weten. In september organiseren we weer een overdracht; waarin we onze inspiratie met je delen. Je maakt kennis met verschillende gesprekspraktijken en tradities van over de hele wereld en ervaart zelf hoe het is om gesprekken te begeleiden, tijdens een afsluitend weekend voor de hele buurt. De opgedane kennis en ervaring kan je inzetten binnen je eigen netwerk; in je werk, op straat, bij je studie.

Wij zijn nog opzoek naar partners die dit overdrachtstraject willen sponseren voor deelnemers uit Zuidoost. Hiermee investeren organisaties uit de buurt in actieve en betrokken bewoners, die zich graag willen inzetten in het introduceren van nieuwe manieren spreken en luisteren in de buurt.

Ondersteuning

Building Conversation Amsterdam wordt ondersteund door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten en BankGiroLoterijFonds.

 

 

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland