• Homepage
  • Projecten
  • Onmogelijk gesprek over financiële veerkracht tijdens De Zaak Cultuur

Onmogelijk gesprek over financiële veerkracht tijdens De Zaak Cultuur

Wat betekent financiële veerkracht voor ons persoonlijk en professioneel? Wanneer ervaren we het wel of niet hebben van geld als een mogelijkheid of juist als een beperking? Hoe voorkom je dat spreken over geld abstract en afstandelijk wordt en hoe bespreken we onze persoonlijke, kwetsbare en zeer gevoelige verhouding met de financiële situatie waarin we verkeren?

Voor het Onmogelijke gesprek over financiële veerkracht laten we ons inspireren door een gespreksmethode van de Jezuïeten, die werd ontwikkeld om abstracte begrippen bespreekbaar te maken. Een methode waarin je met elkaar vertraagt en persoonlijke beelden verbindt, door te schrijven, te lezen en samen te spreken.

Dit gesprek maakt deel uit van De Zaak Cultuur en wordt georganiseerd door Socius, FARO, Kunstenpunt, VAF en Cultuurloket.
Tijdens De Zaak Cultuur nodigen we de hele cultuursector uit om mee te denken over de toekomst van de sector. Dit gesprek kadert specifiek in de vraagstelling hoe we de financiële veerkracht van de sector kunnen versterken.

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland