Building Conversation met Matchbox in Rhein-Neckar

Vanaf afgelopen januari zijn we weer te gast bij Matchbox en organiseren we samen met hen gesprekken. Onze samenwerking startte inmiddels drie jaar geleden tijdens het Demokratiefestival HAMBACH! Matchbox is een culturele organisatie die zich richt op de rurale omgeving en de inwoners hiervan betrekt bij toonaangevende kunstprojecten uit de eigen regio en de rest van Europa. We zijn trots dat we inmiddels een vaste partner zijn binnen het programma van Matchbox!
Vorig jaar hebben wij onze werkwijze overgedragen aan jongeren uit de omgeving. Na een periode van samenwerken hebben zij onder andere het Gesprek zonder woorden, het Agonistisch gesprek, het Onmogelijk gesprek en Samen denken – een experiment, begeleid. Vervolgens zijn we ook nog samen met hen een weekend naar in Neustadt (an der Weinstrasse) gegaan om deze gesprekken daar uit te voeren. Een belangrijk deel van de groep is nog steeds actief betrokken bij Building Conversation als gespreksleider.

Dit jaar bestaat onze samenwerking uit twee delen en loopt tot en met september. In januari zijn we gestart met het eerste deel; een programma waarbij we iedere maand een ander online gesprek voeren. We wisselen de vormen Impossible Conversation en Distant Thoughts af. Daarnaast hopen we in mei weer fysiek naar Duitsland te gaan om live Een gesprek voor twee uit te voeren. Deze keer gaan we proberen om nog meer mensen uit de regio bereiken om zo jongeren en ouderen uit verschillende dorpen met elkaar te verbinden.
In augustus en september gaan we ook in Neustadt (an der Weinstrasse) en een ander dorp in de regio op locatie onze gespreksvormen overdragen aan een nieuwe groep jongeren.

Het is bijzonder om te zien hoe betrokken de jongeren zijn en het belang onderschrijven om met elkaar het gesprek aan te gaan en ook in gesprek te blijven. Niet alleen maakt dit het een plek waar Building Conversation een sterke band mee heeft opgebouwd, de verbinding die de jongeren daar met elkaar zoeken maakt ook dat we onze praktijk verder kunnen overdragen en er eigen trajecten geïnitieerd kunnen worden waarbij wij dan meer op een afstand betrokken bij zijn.    


c: Sarah Hähnle

Matchbox is an extraordinary programme of artistic discourse, spanning theatre, dance, performance, visual art, music and literature that travels through the region and manifests itself in diverse ways. It appears, disappears, re-appears, continuing on its way while leaving traces. Matchbox is a format that relies on the spirit of discovery and love of participation by the audiences in the Rhine-Neckar region for its specific projects that are individually bound to places and local people and created by artists of international renown, thus radiating beyond provincial and national borders. Meer over Matchbox

Ook dit jaar zijn we weer te gast bij Matchbox. Onze samenwerking loopt tot en met september en bestaat uit twee delen. In januari zijn we gestart met het eerste deel van het traject; een programma waarbij we iedere maand een ander online gesprek voeren.
Deze maand voeren we Distant Thoughts. Dit gesprek nodigt je uit om het contact dat je aangaat met mensen die je nog niet kent onder de loep te nemen. Het is een gesprek voor twee mensen die elkaar niet kennen, via de telefoon. Een ongewone ontmoeting tussen vreemden.

Ook dit jaar zijn we weer te gast bij Matchbox. Onze samenwerking loopt tot en met september en bestaat uit twee delen. In januari zijn we gestart met het eerste deel van het traject; een programma waarbij we iedere maand een ander online gesprek voeren. Deze maand voeren we Impossible Conversation on Trust and Controle. […]