• Homepage
  • Projecten
  • Impossible conversation on Failure met Rest for the Wicked – Demos

Impossible conversation on Failure met Rest for the Wicked – Demos

Kunstenaarscollectief Rest for the Wicked startte in 2019 een onderzoekstraject rond falen en mislukken binnen participatieve kunstpraktijken. Ze verzamelden verhalen en ervaringen die kunstenaars en organisaties konden helpen hun ambities en praktijken te delen en verder te ontwikkelen.

Nu is het tijd om te reflecteren op hoe dat falen ook een vruchtbaar begin kan zijn. Rest for the Wicked creëert een platform waar we kunnen praten over mislukking en een nieuwe toekomst voor participatieve kunstpraktijken kunnen bedenken.

Building Conversation doet mee met Impossible Conversation on Failure. Voor deze gespreksvorm gaan we te raden bij de Jezuïeten die een gesprekspraktijk ontwikkelden om te spreken over abstracte begrippen. Een methode waarin je met elkaar vertraagt en persoonlijke beelden verbindt, door te schrijven, te lezen en samen te spreken.

 

Als onderdeel van het onderzoekstraject namen Tandie McLeod en Ewout D’Hoore een podcast op waarin ze mislukking en participatieve kunstpraktijken bespreken met een aantal interessante kunstenaars, individuen en organisaties. Luister er hier naar.

 

c: Laura Mentink

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland