• Homepage
  • Projecten
  • Future Tellers Zuidoost; een project in samenwerking met TAAK en de KAZERNE

Future Tellers Zuidoost; een project in samenwerking met TAAK en de KAZERNE

In januari en februari 2021 organiseren we een reeks gesprekken met de Future Tellers,
een groep jonge mensen uit Zuidoost. Samen met de KAZERNE, een creatieve broedplaats voor jong en oud in Reigersbos, formeerde TAAK een groep jongeren waarmee we in gesprek gaan over eigenaarschap, de wijk en de wijze waarop jongeren willen en kunnen bijdragen aan hun leefomgeving. Wat willen ze zien gebeuren in hun buurt, zodat er meer mogelijk wordt op het gebied van zelfontwikkeling? En hoe kunnen ze hier zelf mede vorm aan geven?

Bij de start van het nieuwe jaar zijn we begonnen met het Onmogelijke gesprek over eigenaarschap. Tijdens dit gesprek werd voelbaar dat het niet vanzelfsprekend is je eigenaar te voelen over de plek waar je woont en de samenleving waar je deel van bent. In de hoop dit gevoel van eigenaarschap te activeren, bij zichzelf en de jonge mensen om hen heen, zijn de jongeren verder aan het werk gegaan. Ze worden in het verwoorden en verbeelden van hun toekomstbeelden begeleid door J├Ârgen Gario en Lotte van den Berg (Building Conversation), Fana Richters (AiRich) en Cheyenne Herdigein (Kazerne). De uitkomst van hun zoektocht en creatieproces wordt gedeeld tijdens een (online) presentatie op vrijdag 5 maart.

Future Tellers Zuidoost is onderdeel van Collecting The City van Amsterdam Museum; 750 jaar Amsterdam in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Collecting The City wil onder andere bijdragen aan saamhorigheid en cohesie, in tijden van onrust en sociale isolatie.

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland