De natuur laten bewegen

Wij moderne Westerlingen zijn niet gewend om onszelf als deel van de natuur te ervaren. Over het algemeen zien wij de natuur als iets dat zich buiten ons bevindt: Iets dat we kunnen onderzoeken. Iets dat we kunnen gebruiken. Iets waarvan we soms genieten. Met deze houding hebben we de afgelopen eeuwen een ecologische crisis veroorzaakt.

Desalniettemin hebben wij ook altijd een bewustzijn gehad van het feit dat we deel zijn van de natuur. De natuur beweegt. En wij nemen deel aan deze beweging. Wij ademen in en uit. We verteren voedsel. We werden geboren en zullen sterven. Onze gedachten maken deel uit van de bewegende natuur.

In De natuur laten bewegen verkent Building Conversation samen met Bram Vreeswijk – ge├»nspireerd door de filosoof Alfred North Whitehead – de ervaring van deelname aan de natuur. We bezoeken een plek en ervaren wat er op deze plek beweegt, inclusief wat er in ons beweegt. We ademen, bewegen, raken aan, voelen, denken en geven woorden aan wat we ervaren. De plek en onze lichamen blijven. De plek en onze lichamen veranderen voortdurend.

Zou het zo kunnen zijn dat de ervaring van de bewegende natuur – de creatieve voortgang – genoeg is? Dat het niet nodig is om de aarde te vernietigen?

De natuur laten bewegen vindt plaats in de Tolhuistuin, deelname is gratis.
Meld je aan door een mail te sturen naar info@buildingconversation.nl.

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland