Building Conversation onderdeel RASL Summer Studio 2022

Tijdens RASL Summer Studio 2022 (onderdeel Rotterdam Arts and Sciences Lab) is Lotte van den Berg namens Building Conversation gast-artiest en mentor.
De tiendaagse trans disciplinaire workshop vindt plaatst van 8 tot en met 17 juli en heeft dit jaar als thema: Moving Shorelines and Floating Worlds: Re-imagining Tomorrow’s Water Climate through the Arts and Sciences.

Samen met het Waterplan van de Gemeente Rotterdam is er een briefing ontworpen voor de deelnemers van de Summer Studio die vragen stelt over toekomstige scenario’s voor het in stand houden van het leven in een Delta stad die zo’n zes meter onder zeeniveau ligt. Aan het einde van de tiendaagse presenteren de deelnemers de concepten, het onderzoek, de praktijken en de prototypes aan de sociale partners en mentoren.

In deze context voert Lotte de performances RIZOOM en DYING TOGETHER / Futures uit. Naast haar zijn ook Bas Kortmann en RASL faculteitsleden Dr Robin van den Akker (Erasmus University), Arlon Luijten (Codarts) en Dr Vivian Sky Rehberg (WdKA) mentor.
Sociale partners zijn: MARIN , Blue21 en Rotterdams Weerwoord.

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland