• Homepage
  • Projecten
  • Building Conversation bij SANCTARAGELO 2050 – FUTURO FANTASTICO (IT)

Building Conversation bij SANCTARAGELO 2050 – FUTURO FANTASTICO (IT)

In juli reizen we met een groot deel van het team af naar Sanctarangelo Festival. Sanctarcangelo is een van de belangrijkste en oudste festival van Italiƫ en is gewijd aan hedendaags theater, dans en performance art. Het werd opgericht in 1971.
Met SANCTARAGELO 2050 – FUTURO FANTASTICO viert het festival haar 50-jarig bestaan en kijkt tegelijkertijd naar de toekomst. Het programma heeft zich de afgelopen twaalf maanden gevormd ondanks en dankzij de pandemie.

Met Building Conversation nemen we deel aan het utopische onderzoeksproject How to be Together; een tijdelijk, duurzaam dorp waarin we samen met andere kijken naar wat betekent het om samen te zijn, nu en in de toekomst?
Een groep van 50 deelnemers, bestaand uit een mix van 50 studenten en makers uit verschillende landen, vormt een tijdelijke gemeenschap en dompelt zich hier 10 dagen lang in onder. Het project beweegt zich van de vraag How to be together naar What can be done together that we could not do otherwise?
Rondom dit thema zijn vijf werkgroepen gevormd die hier vanuit verschillende perspectieven naar kijken. Vanuit Building Conversation begeleiden Lotte van den Berg en Peters Aars de werkgroep die communicatie als magisch ritueel onderzoekt. Daarnaast neemt het team dat aan de nieuwe voorstelling RIZOOM werkt, deel aan andere werkgroepen.

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland