• Homepage
  • Extra informatie werkgroepen 20 & 21 oktober

Extra informatie werkgroepen 20 & 21 oktober

Werkgroep 1 Inspiration or appropriation? – Time Loop Revisited
Zeven jaar geleden ontmoetten we de kunstenaars van Debajehmujig, verhalenvertellers die in de Great Lakes regio van Canada wonen. Zij inspireerden ons tot het maken van Time Loop, een performatief gesprek waarin mensen worden uitgenodigd actuele kwesties te beschouwen vanuit het perspectief van voorouders en toekomstige familieleden. We nodigen hen uit om tijdens The Gathering weer bij ons te zijn, om het werk met ons te herbeleven. Gelet op de dunne lijn tussen inspiratie en toe-eigening, zullen we nadenken over het werk om te bepalen en te leren welke acties nodig zijn. Wat betekent het voor hen dat wij dit werk hebben gemaakt op basis van wat zij ons hebben verteld? Wat gebeurt er met het werk als we het in dialoog brengen met de bron waarop het geïnspireerd is? Is dit mogelijk? Kunnen we van en met elkaar leren en een (nieuwe) ruimte creëren voor tastbare tijd en actuele vragen?

Werkgroep 2 Safe or brave? – Thinking Together revisited
Geïnspireerd op het werk van David Bohm en zijn boek ‘On Dialogue’ hebben we acht jaar geleden Samen Denken – een experiment ontwikkeld. Deze gespreksvorm hebben we op heel veel plekken, met steeds weer andere mensen en communities uitgevoerd. Aan de inleiding op het werk van Bohm, die we delen voor aanvang van het gesprek, is in de loop der jaren flink gesleuteld, toch is de basis overeind gebleven; een vrije gespreksruimte, zonder moderator, zonder onderwerp en zonder doel. Welke waarden hebben we tot nu toe uit het werk van Bohm naar voren gehaald en hoe kijken we daar nu naar? Hoe verhouden safe en brave spaces zich tot de door Bohm voorgestelde vrije ruimte? We gaan ten rade bij ervaringsdeskundigen zoals docenten, programmamakers, debat leiders en politici en onderzoeken wat er nu nodig is voor het creëren van een veilige, vrije en experimentele ruimte waarin patronen aanschouwd en doorbroken kunnen worden.

Praktische informatie
Een werkgroep duurt twee dagen. Je kunt meedoen aan één van de twee werkgroepen.
We werken op beide dagen van 10 uur ‘s ochtends tot 8 uur ‘s avonds. Lunch en diner zijn inbegrepen.
Indien je een werkgroep wenst bij te wonen, vragen we je ook tijdens het tweedaagse publieke programma aanwezig te zijn, zodat we bevindingen in gezamenlijkheid met het publiek kunnen delen.

De kosten voor het vierdaagse programma zijn 200/140 (regulier/studentenkorting). TICKETS
Als je graag wilt meedoen, maar de vergoeding vormt een probleem voor je, stuur ons dan een e-mail op info@buildingconversation.nl zodat we hier samen met je naar kunnen kijken.


The Gathering – publiek programma | zaterdag 22 en zondag 23 oktober

Zaterdag 22 oktober | Inspiration or appropriation?
Time Loop Revisited | 10am – 2pm  | inclusief lunch
of
Agonistisch gesprek | 10am – 2pm | inclusief lunch
Debat | 2am-5pm

Zondag 23 oktober | Safe or brave?
Thinking Together Revisited – 10am-2pm | inclusief lunch
Debat | 2pm-5pm