Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/u93778p88615/domains/buildingconversation.nl/public_html/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Kijken / Zien – Building Conversation

Kijken / Zien

Geïnspireerd op de Visual Thinking Strategy (een methodiek ontwikkeld in het MOMA in New York) ontwikkelde wij een zeer eenvoudige en toegankelijke gespreksvorm, waarin mensen met elkaar een kunstwerk bekijken en delen wat ze zien. Door te spreken via het werk wordt duidelijk dat iedereen anders kijkt en dingen ziet. In deze gespreksvorm worden verschillende zienswijzen gedeeld en ontstaat een veelkleurig pallet aan mogelijke perspectieven op de werkelijkheid.

Ten tijden van de Corona Lockdown gebruiken we deze gespreksvorm om met elkaar te reflecteren op de impact die online beelden op ons hebben. Onder de titel Watching Pixels kijken we naar reproducties van schilderijen en foto’s, eindigend met een screenshot van de groep zelf die beeld geworden is in de vele hokjes van het zoom-programma.