• Homepage
  • Nieuws
  • Building Conversation in De Balie tijdens Forum voor Europese Cultuur

Building Conversation in De Balie tijdens Forum voor Europese Cultuur

26-02-2018

De steeds meer verdeelde Europese samenleving schreeuwt om hernieuwde aandacht voor de noodzaak van een gesprek tussen mensen. Tegenwoordig ontmoeten mensen die het niet met elkaar eens zijn elkaar vrijwel nooit in het echte leven. Hoe kunnen we mensen echt met elkaar laten praten? Wat zijn de juiste omstandigheden waarin mensen complexe onderwerpen durven bespreken in de gepolariseerde samenleving van vandaag?

Voor het Forum voor Europese Cultuur daagt kunstenaarscollectief Building Conversation je uit om een ​​gesprek te beginnen met je Europese medeburgers in de vorm van een agonistisch gesprek. Deze sessie zal zich richten op Europese kwesties en de uitdagingen die Europa moet aanpakken. Moet bijvoorbeeld Europa zijn grenzen sluiten voor immigranten of niet? Moet Nederland binnen de EU blijven of niet? Het is aan de deelnemers om de onderwerpen aan te dragen die tijdens de gesprekken op 1 juni aan de orde zullen komen.

Het Agonistisch gesprek is een gesprek tussen opponenten, ontwikkeld in reactie op filosoof Chantal Mouffe. Ze is van mening dat de politieke arena een conflict nodig heeft en dat de kunsten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de agonistische ruimte. Building Conversation combineert het theoretische raamwerk van Chantal Mouffe met de praktijk van de Maori, die een indrukwekkende manier hebben om met conflicten in hun eigen gemeenschap om te gaan. Durf jij uit je dagelijkse bubbel te komen en deel te nemen aan een echt gesprek?

De Balie /Podium / vr 1 jun / 10:00
Building Conversation + Forum on European Culture