Artist in Residence bij Academie van Bouwkunst

24-01-2020

Na internationaal gevierd beeldenkunstenaar Sarah van Sonsbeek en de Russische architect Alexander Brodsky is dit jaar Building Conversation artist in residence bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Gedurende 10 dagen werken we met 130 masterstudenten uit 37 verschillende landen, in het kader van de Winterschool.
Met als startpunt “de architectuur van het gesprek” delen we ons werk met architecten, landschapsarchitecten en stedenbouwers in opleiding. Samen onderzoeken we de relatie tussen ruimte en gesprek en hun wederzijdse invloed op elkaar. En hoe fysieke en sociale ruimte zich verhouden. We sluiten onze residentie af met het openstellen van de experimenten waarin de studenten het gebouw van de academie onderwerpen aan interventies rond ruimte en gesprek.
Een eer om met deze diverse groep zeer geëngageerde mensen te kunnen werken, en te zien wat de impact kan zijn van een open, nieuwsgierige en creatieve houding ten opzichte van de manier waarop we spreken en zouden kunnen spreken.