Washing Hands


Washing Hands is een ritueel, ontworpen om fysiek contact terug te brengen in de publieke ruimte. Een eenvoudig vormgegeven installatie, opgesteld in de (semi) openbare ruimte.

Voorbijgangers en bezoekers, die elkaar wel of juist niet kennen, nemen elk plaats rondom een waskom. Door elkaars handen met zeep te wassen, ontstaat er weer de mogelijkheid om elkaar aan te raken.

Deze bijzondere manier van contact biedt tevens de gelegenheid om op een andere manier met elkaar te spreken. Want hoe praten we nu, in de tijd van Corona, met elkaar? Wat doet de sociale afstand en het gebrek aan fysiek contact met de manier waarop we ons tot elkaar verhouden? Worden we er ook afstandelijker van, of ontstaat er een nieuw soort nabijheid, een andere manier van verbonden zijn?

“Sinds Corona leven we meer op afstand en zouden we ons fysieke leven bijna vergeten. Washing Hands laat je weer herinneren hoe aanrakingen zijn. Elke aanraking is een ontmoeting, een gesprek – of het begin ervan.” Daan ’t Sas, Building Conversation

C: Bart Grietens

Er zijn nog geen nieuwe gesprekken gepland