Cinema Imaginaire

Cinema Imaginaire is een performance gemaakt door toeschouwers. Deelnemende toeschouwers worden uitgedaagd een imaginaire film te maken die alleen in hun eigen hoofd zal bestaan. Cinema Imaginaire geeft je een blijvend, nieuw perspectief op je eigen aanwezigheid in de stad – te midden van anderen. Cinema Imaginaire is een uitnodiging om de realiteit op een ongewone manier te beleven, om nieuwe perspectieven te zoeken. Plotseling, zonder dat iemand het merkt, wordt de realiteit een fictie.

De première van Cinema Imaginaire was op 16 mei 2014 tijdens het SPRING Performing Arts Festival in Utrecht. Daarna was de performance te zien op onder andere LIFT festival in Londen, Theater op de Markt in het Belgische Hasselt, 4+4 Days in Motion in Praag, NEXT Festival (Villeneuve d’Ascq, Doornik en Kortrijk) en PUSH in Vancouver.

“Om sterke beelden te creëren heb je geen acteurs nodig, geen regisseur of decor. Het enige wat je nodig hebt, is het lef om te kijken.” Lotte van den Berg

Concept en regie Lotte van den Berg dramaturgie Sodja Lotker gids Lotte van den Berg, Sodja Lotker en Howard Lotker fotografie Kris Dewitte productie Third Space

Cinema Imaginaire is ontwikkeld i.s.m. Het HUIS Utrecht en is onderdeel van Festivals in Transition / Global City Local City met ondersteuning van het Culture Programme of the European Union. Cinema Imaginaire wordt financieel ondersteund door de Gemeente Utrecht en het K.F. Hein Fonds.