20 – 23 oktober The Gathering in Amsterdam

19-08-2022

The Gathering bestaat uit vier dagen die we samen met internationale gasten, kunstenaar en publiek vormgeven. Tijdens de eerste twee dagen werpen we in verschillende verdiepende werkgroepen nieuw licht op bestaand werk. Daarna is er een publiek programma van twee dagen met performance en debat.

Building Conversation moedigt deelnemers aan om met een kunstenaars houding te onderzoeken hoe we met elkaar praten en kunnen praten. Maar ook binnen Building Conversation hebben we blinde vlekken en zijn er hardnekkige patronen die onderzocht moeten worden. Waar versterken en bevestigen we manieren van denken die we juist willen veranderen? Tijdens The Gathering kijken we naar binnen om onszelf te bevragen. Wiens verhalen vertellen we en hoe doen we dit? Hoe gaan we om met kennis en inspiratiebronnen?

Het programma vormt zich rondom twee vraagstukken; we kijken naar de dunne lijn tussen inspiratie en appropriatie en onderzoeken de verhouding tussen de eerder door ons ontwikkelde vrije gespreksruimtes en de actuele behoefte aan safe spaces. Lees hier verder.